flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження про визначення безпечної роботи в умовах карантину в Саратському районному суді Одеської області

13 квітня 2021, 11:49

Розпорядженням голови Саратського районного суду Одеської області про визначення безпечної роботи в умовах карантину в Саратському районному суді Одеської області, на підставі рішення Вищої ради правосуддя від 01 квітня 2021 року № 763/0/15-21 «Про надання уніфікованих рекомендацій для суддів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину», з метою забезпечення безпечних умов праці та запобігання поширенню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію:
   1. Тимчасово, з 14.04.2021 і на період втановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Одеської області:
-заборонити вхід у приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, в тому числі з підвищеною температурою; без вдягнутих засобів індивідуального захисту (масках або респіраторах);

-обмежити доступ до зали судового засідання під час розгляду справи осіб, які не є учасниками проваджень із дотриманням принципу публічності судових процесів;
-зменшити кількість судових засідань у справах, що проводяться у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу шляхом:

  • проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні відповідного суду за заявою учасника справи у порядку, передбаченому відповідними процесуальними кодексами;
    • Розгляду справ у порядку письмового провадження без учасників справи та осіб, які не залучалися до участі у справі, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце судового засідання, за відсутності заяв про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

За наявності заяви учасника судового провадження про розгляд справи в його присутності, забезпечення такого розгляду здійснюється, виходячи з терміновості справи, із дотриманням балансу між правом осіб на безпечне для життя і здоров‘я довкілля та правом доступу до правосуддя.

  1. Самостійне пересування відвідувачів суду та учасників проваджень по суду обмежується. Відвідувачі суду та учасники судових проваджень для пересування на території будівлі суду звертаються до судових розпорядників, які забезпечують реалізацію їх прав з дотриманням режиму роботи в умовах карантину.
  2. Одночасне перебування відвідувачів суду у приміщеннях суду допускається з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв.м. площі залу.
    Допуск відвідувачів суду до канцелярії суду, що розташована на 2 поверсі, для подачі документів, забезпечити з дотриманням встановлених санітарних норм, в тому числі в респіраторі або захисній масці з дотриманням принципів соціального дистанціювання (2м.).
  3. Рекомендувати учасникам судових проваджень ознайомлюватися з матеріалами справи з дотриманням встановлених карантинних заходів; документи ( апеляційні скарги, заяви, клопотання, скарги, пояснення тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або будь-якими іншими дистанційними засобами зв‘язку; утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання.
  4. Це розпорядження набирає чинності з 14 квітня 2021 року.