flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування відвідувачів 2018

10 грудня 2018, 15:33

Рішенням Ради суддів України  від 17 вересня 2018 року № 53 рекомендовано  усім судам України провести анкетування відвідувачів суду щодо якості функціонування суду.  На виконання рішення Ради суддів України   та з метою   оцінки якості послуг, доступності правосуддя, ефективності організації роботи суду, неупередженості суддів під час судового розгляду справ  та  для зміцнення довіри громадян до суду в Саратському районному суді Одеської області в період з 03 по 07 грудня 2018 року проводилось    опитування  громадян – відвідувачів суду.

 Усього в опитуванні взяло участь 28 респондентів.

 

   Результати  опитування громадян – відвідувачів суду :

  1. Щодо оцінки зручності та комфортності умов перебування громадян у суді (достатність та зручність місць для очікування, оформлення документів, ознайомлення з матеріалами справи та підготовки до судового слухання; вільний доступ до побутових приміщень, чистота та прибраність приміщень суду, достатність освітлення отримані наступні результати  :

Швидше так – 19

Цілком так – 6

Більш менш  – 3

  1. На питання анкети щодо оцінки повноти, якості та доступності інформації для відвідувачів суду (наявність інформаційних стендів, зразків документів, порядку сплати судового збору; зрозумілість інформації щодо місця та часу проведення судових засідань; наявність інформації в Інтернеті тощо) отримані наступні результати (кількість відповідей):

Швидше так – 16

Цілком так  – 11

Більш менш  – 1

  1. На питання сприйняття роботи працівників апарату суду (старанність працівників апарату суду, доброзичливість, ставлення до всіх, незалежно від соціального статусу,професіоналізм )

Швидше так – 12

Цілком так - 14

Більш менш - 2

  1. На питання анкети щодо ефективності організації роботи суду (дотримання строків та процедур розгляду справ; вчасність отримання повідомлень про розгляд справ; обґрунтованість затримки/перенесення судових слухань тощо) :

Швидше так – 18

Цілком так – 7

Важко сказати – 3

  1. На питання анкети чи суд при розгляді Вашої справи був незалежним та неупередженим ( коректність, доброзичливість, ввічливість, належна підготовка до справи та знання справи; дотримання процедури розгляду):

Швидше так – 14

Цілком так – 11

Більш менш – 3

  1. На питання анкети чи прийняв суд у Вашій справі справедливе рішення, отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 16

Ні - 8

Важко сказати – 4

  1. На питання чи довіряєте Ви суду, в якому розглядається Ваша справа, отримані наступні результати (кількість відповідей):

Швидше  так – 6

Так – 20

Важко сказати - 2

 

У висновку, можна зазначити що більшість відвідувачів оцінила роботу Саратського районного суду Одеської області позитивно, однак є над чим працювати.  Результати анкетування будуть враховані у подальшій роботі суду.

Дякуємо всім хто взяв участь в опитуванні!

 

Прес-центр Саратського районного суду Одеської області