flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей 2015

29 вересня 2015, 15:52

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, задля покращення доступу до правосуддя, 28 жовтня 2015 року у Саратському районному суді Одеської області проведено День відкритих дверей. Даний захід став гарною традицією, з цікавістю сприймається учнями шкіл та їх класними керівниками.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію по приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду. До школярів доведена інформація про судову реформу та нововведення у законодавстві з питань судоустрою.

Заступник керівника апарату суду Ляшенко М.М. ознайомлення з роботою суду  розпочала з  канцелярії  суду,  де відвідувачі дізналися  про  реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду,  порядок  роботи  з  ними  в  комп’ютерній програмі   Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди, відвідали архів суду, робочі кабінети та зали судових засідань, поспілкувалися із суддями і працівниками апарату суду.

У фінальній частині, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, відвідувачі  суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід. Класний керівник зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості дітей та рівня довіри суспільства до суду.

Голова суду Смірнова І.О. побажала учням успіхів у навчанні та натхнення.